Dar vieneri šaltiniečių metai su etwinning!

Šiais mokslo metais anglų k. mokytojos A. Abromavičienės 5a, 8b ir 8a klasių mokiniai dalyvavo 3 etwinning projektuose. Projekte „Švenčių karuselė“ 5a klasės mokiniai mokė pačius mažiausius priešmokyklinės ugdymo grupės (PUG) mokinukus švenčių pavadinimų ir su jomis susijusių žodžių anglų kalba. Kartu su PUG mokytoja Rita buvo sukurtas švenčių žodžių žodynas su iliustracijomis. 

8b klasės mokiniai, dalyvaudami projekte „Culture seekers“ (Kultūros ieškotojai), mokėsi projekto partnerių iš Turkijos, Ispanijos, Azerbaidžano ir Rumunijos šalių kultūros elementų, bei pasidalino žiniomis apie savo šalies ir krašto kultūrinį identitetą. 

8a klasės mokiniai sudalyvavo tarptautiniame projekte „All we need is KINDNESS“ (Visko ko mums reikia, tai GERUMAS), kuriame mokėsi gerumo sau ir kitiems žmonėms, savo augintiniams ir gamtai. Šio projekto dėka, mokiniai sukūrė gerumo kalendorių vienam mėnesiui, pagal kurį, kasdien reikia padaryti po gerą darbą. Gerumo sau mokiniai mokėsi kartu su mokyklos psichologe Ina Balčaityte. Per akciją beglobiams gyvūnams, didžioji dalis mokyklos mokinių ir jų tėvelių paaukojo maisto ir būtiniausių daiktų gyvūnų prieglaudai „Penkta koja“. 8-okai su džiaugsmu nugabeno paaukotus daiktus į gyvūnų prieglaudą, susipažino su gyvūnų laikymo sąlygomis, pavedžiojo šuniukus. Pasak vaikų, šis projektas buvo vienas iš įsimintiniausių, nes kiekvienas galėjo mokytis gerumo įgyvendinant įdomias ir prasmingas veiklas, bei dalinantis patirtimi su projekto partneriais iš Turkijos, Čekijos Respublikos, Italijos ir Graikijos.

 

Autorius:
Anglų k. mokytoja A. Abromavičienė

Nuotraukos:
A. Abromavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas