Tarpkultūrinis kelias į kompetencijų ugdymą: Erasmus+ projektas Lenkijoje

Balandžio 15-19 dienomis Raseinių Šaltinio ir Viktoro Petkaus progimnazijų bei Girkalnio pagrindinės mokyklos mokiniai išgyveno nepakartojamą patirtį, įgyvendindami tarptautinį „Erasmus+“ projektą Lenkijoje. Šis projektas buvo skirtas susipažinti su Lenkijos ugdymo sistema, o kartu ir plėtoti mokinių STEM kompetencijas.

Penkių dienų programa buvo intensyvi, įkvepianti, pilna iššūkių, nuotukių ir patirčių. Nuo pat pirmos dienos ryto mokiniai įsitraukė į įvairias komandas, mokėsi pramoginių šokių žingsnių, pristatytų talentingų vietinių šokėjų, bei susipažino su kovos menų pasauliu, tyrinėdami Kapueira.

Programos metu Lietuvos ir Lenkijos mokiniai turėjo puikią galimybę pristatyti savo mokyklas, dalyvauti kūrybinėse dekupažo dirbtuvėse, kurti spalvingus akinius 3D rašikliais, robotikos užsiėmimuose programuoti bei pasimokyti įdomių dalykų fizikos pamokoje. Mokykloje netgi buvo organizuota speciali pamoka, kurioje profesionali virtuvės šefė mokė mokinius formuoti tradicinius lenkiškus virtinukus.

Keliaujant po Varšuvą, mokiniai sužinojo apie miesto kultūrą ir paveldą, apsilankė įspūdinguose Varšuvos kampeliuose, susipažino su miesto istorija ir legendinės Varšuvos undinėlės istorija. Jie taip pat turėjo galimybę mėgautis nuostabiu Lazienki parku ir ragauti karšto šokolado Vedelio fabrike, o apžvalgos terasoje Mokslų ir Kultūros rūmuose džiaugėsi įspūdinga miesto panorama netgi iš 30 pastato aukšto.

Vienas iš pačių įsimintiniausių momentų buvo apsilankymas Koperniko mokslo muziejuje – interaktyviame ir įdomiame muziejuje, kuriame eksponatai ir parodos leidžia stebėti gamtos reiškinius ir pažinti žmogaus anatomiją. Visiems nepaprastą įspūdį padarė robotas-androidas Ameca.

„Erasmus+“ projektas ne tik suteikė puikią galimybę išplėsti mokinių kultūrines žinias, bet ir padėjo gilinti komunikacijos anglų kalba įgūdžius bei ugdyti mokinių organizacinius sugebėjimus. Tai neabejotinai buvo ne tik įsimintina kelionė su bendraamžiais, bet ir kelionė į pažinimą bei tarptautinę draugystę.

Autorius:
Jolanta Ačienė

Nuotraukos:
Jolanta Ačienė, Odeta Uselienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas