Ilgalaikiai pradinių klasių mokinių STEAM projektai

Antrus metus iš eilės kovo – birželio mėn. pradinių klasių mokiniai ir jų tėveliai pasinėrė į ilgalaikius STEAM projektus.

STEAM projektai skirti skatinti vaikus kurti, tyrinėti, eksperimentuoti, panaudojant kuo įvairesnes netradicines priemones, įgyti naujos patirties ir kompetencijų, kuriant ir išgyvenant atradimo džiaugsmus, paliesti ir įsigilinti į jiems patiems aktualiausias laikmečio problemas.

Šiais mokslo metais pirmokai pasirinko temą „Kaip veikia vėjo malūnai“. Pirmiausiai aiškinosi, kuo gi vėjo malūnai yra naudingi, kokią energiją jie generuoja ir kodėl tai yra svarbu. Tyrinėjo vėjo malūnų veikimo principus ir juos, tėveliams padedant, konstravo.

Antrokų tema  „Rūšiuojame, kuriame ir konstruojame pieštukines“. Antrokams aktualu buvo gilintis į rūšiavimo aktualijas, pritaikyti jau turimas žinias, ugdyti savo finansinio raštingumo kompetencijas. O pagamintos pieštukinės suteikė daug teigiamų emocijų.

Trečiokai pasirinko temą „Antras daikto gyvenimas“. Projekto metu gilino savo žinias apie rūšiavimą, rinko antrines žaliavas ir suteikė joms antrą gyvenimą.

Ketvirtos klasės mokiniai pasinėrė į sveikatinimo procesą, pasirinkę temą „Sveikatinimo priemones kuriu pats“. Savo projekto metu ketvirtokai darė lenteles, kurias naudojo basakojų takui.

Visos STEAM projektų veiklos persipynė ir su pamokose įgytomis žiniomis.

Paskutinėmis gegužės mėnesio dienomis buvo organizuota visų pradinių klasių mokinių darbų paroda ir pristatymai mokyklos bendruomenei. Mokinukai pasidalino savo patirtimis, įspūdžiais, sėkmėmis ir sunkumais.

Autorius:
Viktorija Globienė

Nuotraukos:
Raseinių Šaltinio progimnazijos 1-4 klasių mokytojai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas