Dalyvavimas tarptautiniuose eTwinning projektuose

2021-2022 mokslo metais, anglų kalbos mokytojos A. Abromavičienė ir L. Ivoškienė kartu su savo mokiniais aktyviai įsitraukė į eTwinning projektų veiklas.

A. Abromavičienės 6a ir 8c klasių mokiniai dalyvavo 3 tarptautiniuose eTwinning projektuose. 8c klasės mokiniai projekte “Hey, Mars, wait for us!” (Ei, Marse, lauk mūsų!), analizuodami pasirinktus mokslinės literatūros šaltinius ir taikydami turimas dalykines žinias, analizavo Marso planetos savybes, aiškinosi, kokių sąlygų reikia, kad šioje planetoje galėtų apsigyventi žmonės. Projekte buvo nagrinėjamos šios temos: kodėl būtent Marso planeta, Marso planetos paviršiaus struktūra, klimato sąlygos, galimybės auginti daržoves ir kitokius augalus, namų ir miestų kūrimas ir projektavimas. Projekto rezultatas –176 puslapių elektroninė knyga apie raudonąją Marso planetą. 

6a klasės mokiniai, dalyvaudami eTwinning tarptautiniuose projektuose „Project 4“ (Projektas 4) ir „English Language Passport“ (Anglų kalbos pasas), lavino pirmosios užsienio kalbos (anglų) komunikavimo gebėjimus, ugdė bendrąsias kompetencijas, turtino savo žinias ir patirtį apie kitų šalių kultūras, minėdami pasaulines Turizmo, Gyvūnų, Sveikos mitybos, Saugaus interneto, Padėkos, Moters ir kitas reikšmingas ir svarbias dienas. Pristatydami savo šalies lankytinas vietas, kultūrinį paveldą, pasaulyje garsias lietuvių kilmės moteris, šeštokai garsino savo šalį, jos kultūrą ir žmones. 

5b, 6b, 6c ir 7a klasių mokiniai (anglų k. mokytoja L. Ivoškienė) dalyvavo 2 eTwinning tarptautiniuose projektuose „Christmas holidays at our school 2021“ ir „The International Cats Calendar“ ir patobulino dalykines (anglų kalbos), skaitmenines ir kūrybines kompetencijas. Penktos ir septintos klasių mokiniai rašė ir iliustravo kalėdinius sveikinimus, sukūrė savo šalies ir mokyklos pristatymus ir supažindino kitų šalių mokinius su mūsų Kalėdų tradicijomis. Šeštų klasių mokiniai piešė projekto „The International Cats Calendar“ logotipus ir rašė šūkius, fotografavo katinus ir aprašė jų būdą, kūrė pasakas apie katinus ir jas iliustravo, dainavo bendrą projekto partnerių dainą angliškai, išmoko dainuoti projekto partnerių iš Slovėnijos pasiūlytą dainelę jų kalba, o slovėnai puikiai sudainavo lietuvišką dainelę „Ant palangės tupi katinėlis“. Projekto galutinis produktas - kalendorius, kuriame sutilpo visi mokinių kūrybiniai darbai.

Projekto veiklos praturtino anglų kalbos pamokas mokiniams įdomiomis užduotimis ir iššūkiais, sustiprino jų mokymosi motyvaciją, skatino atsakingai dirbti komandoje, mokė laiko vadybos ir sudarė galimybes susirasti draugų projekto partnerių šalyse.

Autorius:
A. Abromavičienė, L. Ivoškienė

Nuotraukos:
A. Abromavičienė, L. Ivoškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas