Žaliasis stebuklas ir pirmokai

Stebuklas... Dažnas išgirdęs šį žodį susimąstytų apie skraidančius žalius žmogeliukus ar kitus mūsų lakios fantazijos vaisius. Tačiau 1d klasės mokiniai tai išgirdę nusišypsotų, nes jie žino, kad „Green Wonder“ yra eTwinning projektas, kurį pirmokai vykdė šiais mokslo metais.

Ne tik pavadinimas, bet ir visos projekto veiklos buvo fantastiškos. Prasidėjo, atrodo, taip paprastai – nuo susipažinimo, savęs pristatymo, logotipų kūrimo. Tačiau vėliau mokiniai kartu su partneriais gamino herbariumus, išbandė Web. 2 įrankius, kūrė žaidimą „Surask porą“, sprendė ekologines problemas. Daug džiaugsmo sukėlė ir su tėvelių pagalba pagaminti „Kojaautomobiliai“. Be to, pirmokai sėjo įvairias sėklas, stengėsi prižiūrėti išdygusius augalus. Vaikams teko susidurti ir su sunkumais: jautruolėms mimozoms nepatiko per dažnai rodomas mokinių švelnumas, glostymas – jos paprasčiausiai sunyko...

Tačiau laikiną nusivylimą keitė naujos įtraukiančios veiklos. O velykiniai pačių mokinių sukurti robotukai sulaukė net ir partnerių susidomėjimo. Kaipgi nesulauks – robotukai galėjo judinti rankas!

Įvairūs užsiėmimai tęsėsi visus mokslo metus. Projekto pabaigoje veiklas vainikavo lobio paieška. Tačiau reikšmingiausias pasiekimas – pirmokai mokėsi įsiklausyti save, kurti ryšį su aplinka, būti atsakingais, rūpestingais, o tuo pačiu ir kūrybingais žmonėmis.

Nori būti tvarus? Prisijunk prie pirmokų ir kurk žaliąjį stebuklą kartu!

Autorius:
Saulė Tiškuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas