Paslaptingas beždžionės matematikos lagaminas

Ar teko kada nors matyti beždžionę su lagaminu, pilnu matematikos užduočių? Tikriausiai išgirdę šį klausimą pasakytumėte, kad nebent animaciniame filme. 1d klasės mokiniai pasidžiaugtų, jog šiais mokslo metais jie vykdė eTwinning projektą „The Monkey‘s Math Suitcase“.

Projekte dalyvavo partneriai iš Slovakijos, Latvijos, Turkijos, Vengrijos, Lenkijos, Kroatijos ir, žinoma, iš Lietuvos. Veiklos prasidėjo rugsėjo mėnesį, kai mokiniai klasėje rado kvietimą prisijungti prie šio projekto.

Norėdami keliauti, vaikai turėjo pasigaminti lagaminus, kelionių pasus ir... nuotykis prasidėjo. Per Europos kalbų dieną mokiniai kartu su partneriais kūrė bendrą kalbų žodynėlį, kurį net įgarsino. Europos programavimo savaitės metu pirmokai ieškojo dingusio beždžionės lagamino, programavo kelią iki jo.

Vėliau išbandymai laukė virtuvėje. Džiugu, jog į pagalbą atėjo mokinių tėveliai. Vaikai namuose sudarinėjo receptus, skaičiavo produktus, virė sriubą, gamino salotas, desertą bei gėrimą. Pirmokai galėjo nuvykti į virtualų projekto restoraną bei susipažinti su partnerių siūlomais patiekalų receptais ir net juos pasigaminti namuose.

Mokinių laukė nemenkas iššūkis, kai jie, stebėdami partnerių atsiųstų portretų dalį, turėjo nupiešti simetrišką kitą veido pusę. Džiugu, jog pasiektu rezultatu buvo patenkinti ne tik patys jaunieji dailininkai, bet ir nuotraukų autoriai.

Matematika yra visur, tad viena veikla keitė kitą. Pirmokai iš geometrinių formų gamino kepures, kūrė stalo žaidimus, žodinius uždavinius, matematikos salą bei atliko kitas veiklas.

Prisiminimų ir įspūdžių liko daug, o svarbiausia, kad mokiniai bendravo ir bendradarbiavo, lavino kritinį mąstymą, mokėsi iš patirties.

Autorius:
Saulė Tiškuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas