eTwinning projektų, įgyvendintų 2020-2021 m. m., finalas

eTwinning projektai  yra puiki galimybė paįvairinti pamokų rutiną ir pagilinti anglų kalbos žinias. Tuo jau įsitikino ne vienas Šaltinio progimnazijos mokinys ir pedagogas. Nors pandeminis laikotarpis privertė kitaip organizuoti ugdymo procesą, tai nesutrukdė sėkmingai įgyvendinti pasirinktus tarptautinius projektus.

Šiais mokslo metais buvo įgyvendinti ir sėkmingai užbaigti 4 etwinning projektai 5-8 klasių mokiniams. Anglų kalbos mokytoja A. Abromavičienė ir jos 5a ir 6c klasių mokiniai dalyvavo dviejuose penkiašaliuose tarptautiniuose projektuose vandens taupymo tema. 5a klasės mokiniai projekte „Conserve water, conserve life“ (Tausok vandenį, saugok gyvybę) žiūrėjo video medžiagą, ją analizavo ir raštu bei žodžiu reiškė savo nuomonę apie vandens taupymo svarbą ne tik namuose, bet ir viešose vietose. Dirbdami komandose, rinko medžiagą projekto tema, rengė pranešimus, darė plakatus, sukūrė projekto logotipą. Šios veiklos padėjo įgyti žinių ne tik projekto tema, bet ir kaip naudotis įvairiais web 2.0 įrankiais. Žinias apie vandenį mokiniai įtvirtino integruotų gamta ir žmogus bei anglų kalbos pamokų cikle „Vanduo ir aš“. Atlikdami bandymus ir tuo pačiu mokydamiesi anglų kalbos, mokiniai pakartojo vandens savybes, būsenas. 6c klasės mokiniai projekte „Water is our life“ (Vanduo – mūsų gyvybės šaltinis) kūrė šūkius, plakatus, istoriją apie vandens taupymą, paminėjo Saugaus interneto, Vandens, Žemės, Miško dienas. Atlikdami įvairias užduotis, mokiniai ne tik patobulino anglų kalbos įgūdžius, bet ir mokėsi projekto partnerių kalbomis pasakyti svarbiausias mintis apie vandens taupymą. Įgytas žinias mokiniai įtvirtino ir pakartojo, žaisdami Kahoot su visais projekto dalyviais.

Anglų k. mokytojos L. Ivoškienės 6a ir 6c klasių mokiniai, dalyvaudami projekte „eTwinmap“ (eTwinning žemėlapis), pristatė save, savo miestą ir savo mokyklą ,savo šalį, jos simbolius ir įžymius žmones ilgalaikio projekto partneriams iš Turkijos, Graikijos, Italijos, Jungtinės Karalystės, Kroatijos, Lenkijos ir Moldovos. Bendraudami ir bendradarbiaudami įvairiatautėse komandose, mokiniai sukūrė penkių epizodų komiksų knygą „A Detective Story“ ir daugiakalbį žodyną. 8c klasės mokiniai, dalyvaudami ilgalaikiame eTwinning projekte „Language Cafe Online“ (Kalbų internetinė kavinė), patobulino savo IT gebėjimus. Mokydamiesi naudotis įvairiomis kompiuterinėmis programėlėmis, kūrė ir žaidė žaidimus, dalyvavo konkursuose, sukūrė anglų – vokiečių – lietuvių – rumunų – kroatų – turkų – ukrainiečių veiksmažodžių žodyną, paminėjo Europos kalbų dieną, siuntė sveikinimus įvairių švenčių proga ir bendradarbiavo, kurdami istorijas.

Nors, pandeminis laikotarpis privertė kitaip organizuoti ugdymo procesą, tai nesutrukdė sėkmingai įgyvendinti pasirinktus tarptautinius projektus.

Autorius:
A. Abromavičienė, L. Ivoškienė

Nuotraukos:
A. Abromavičienė, L. Ivoškienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas