Mokinių tarybos projektinė veikla

Raseinių Šaltinio progimnazijoje vykdomas tęstinis jaunimo iniciatyvų projektas „Aš galiu“. Kad tinkamai būtų organizuotas projektas, į pagalbą pasitelkta Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra. 

Mokinių tarybai sutiko padėti mokymų vadovas Žilvinas Mažeikis, moderuoja projekto veiklas nuo praėjusių metų. Šiuo metu Žilvinas vadovauja bendruomenių įgalinimo programai „Socialinis sufleris“ ir veikia kaip laisvai samdomas mokymų vadovas 4-iuose tinkluose. Mūsų projekto temos: „Jaunų žmonių dalyvavimas ir iniciatyvos“, „Savanoriška veikla“ (vietinė ir tarptautinė), „Darbas komandoje, lyderystė“. Ir praėjusiais metais, ir šiais projekte dalyvauja MT mokiniai ir mokyklos bendruomenės nariai. 

Mokiniai projekto metu sužino apie savanorišką veiklą, darbą komandose, įgyja patirties  mokantis vesti – moderuoti veiklas savo bendraamžiams.  Keletas mokinių jau ir dabar užsiima savanoriška veikla. 

 Lapkričio 10 d. renginyje „Mano savanorystės istorija“ mokiniai anglų, vokiečių, rusų kalbomis bendravo su savanoriais iš kitų šalių, sužinojo apie savanorystę iš jų patirties ir tobulino savo užsienio kalbų žinias. 
 
Lapkričio 18 d. nuotoliniame renginyje „Kartu, nors ir kiekvienas namuose“ MT nariai moderavo „Socialinio suflerio“ žaidimą. Dalyviai turėjo galimybę geriau pažinti vieni kitus. Po to vyko „Protmūšis apie savanorystę“, kuriame dalyvavo mokyklos bendruomenė. 

Baigiamasis etapas vyks lapkričio 27 d. Mokyklos bendruomenei bus pristatoma filmuota medžiaga „Namuose, bet kartu“ . 

Mokinių taryba 

 

 

Autorius:
Kristina Vileišienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas