Projektas ,,Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“

Šaltinio progimnazijos 4-8 kl. mokiniai dalyvauja projekte ,,Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“. Projekto vykdytojai – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka ir Kauno apskrities viešoji biblioteka. Projektas finansuojamas 2014-2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo priemonės ,,Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.

Projektas siūlo inovatyvią kokybiško laisvalaikio idėją 10-15 metų vaikams ir paaugliams. „Draugoteka“ – taip vadinsis skaitymo skatinimo programėlė – kuriama dviejų šalių partnerių – Lietuvos ir Norvegijos.  Pavadinimas „Draugoteka“ akcentuoja draugystę, vietą, kur renkasi draugai. Nauja nemokama mobilioji programėlė skatins skaityti, padės geriau suprasti save, užmegzti kokybiškus bendravimo, socialinius ryšius, išmokys susirasti tikrų draugų.   „Draugoteką“ kuria bibliotekininkai, psichologai, informacinių technologijų specialistai, savanoriai, vaikai ir jaunimas. Mobili programėlė ,,Draugoteka“ – kokybiškas virtualus žaidimas, kurio užduotis padės įveikti parinkta tikslinė literatūra.

Žaidimas ,,Draugoteka“ paprastas ir interaktyvus: bibliotekos erdvėse žaidėjas sutinka penkis paauglius, kurie yra skirtingų pomėgių, įpročių, būdo, patirčių, tai – Jonas, Klaudija, Luna, Saulė, Elija. Žaidėjui reikia susidraugauti su šiais penkiais žaidėjais, surinkti kuo daugiau draugystę žyminčių širdelių, žaidėjai pasakos savo istorijas, kaip sprendė problemas ir kokios knygos gali padėti išspręsti iškilusius sunkumus.

Programėlė yra NEMOKAMA. Atsisiųsti galite čia: „Android“ sistemos įrenginiams https://play.google.com/store/apps/details... „Apple“ sistemos įrenginiams https://apps.apple.com/lt/app/draugoteka/id6444040077

Kviečiame skaityti knygas, žaisti, draugauti ir susidraugauti!

 

 

Autorius:
Bibliotekininkė Vilma Gricienė

Nuotraukos:
Bibliotekininkė Vilma Gricienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas