Ekskursija į Šiaulių STEAM centrą

Spalio 24 d. 7a ir 7b klasių mokiniai vyko į ekskursiją ir aplankė Šiaulių STEAM centrą, kuriame mokiniai atliko 3 tiriamuosius darbus.

Užsiėmimo ,,Kristalų mikropasaulis“ metu mokiniai iš įvairių cheminių medžiagų augino kristalus. Susidomėję septintokai juos tyrinėjo per mikroskopą, stebėjo kristalų augimą ir nustatė jų augimo greitį. Pasigamino akmens druskos NaCl heksaedro (kubo) formos popierinį lankstinį ir apskaičiavo, kiek natrio chlorido NaCl atomų sudaro vieną elementariąją gardelę.

Per tyrimą ,,Robotų programavimas ir valdymas“ mokiniai susipašino su robotų pasauliu, jų panaudojimo galimybėmis. Mokiniai mokėsi programuoti ir valdyti robotą. Džiaugėsi, kai jų suprogramuota roboto ranka pneumatiniu siurbtuku kilnojo kaladėles, statė iš jų figūras.

Trečioje laboratorijoje mokiniai atliko tiriamąjį darbą ,,Mokomės distiliuoti“. Jo metu mokiniai susipažino su įvairiais distiliavimo metodais, surinko distiliavimo įrangą, distiliavo gamtinį vandenį, nuotekas bei kokybinėmis reakcijomis analizavo distiliatus.

Autorius:
Aldona Kukulskienė, technologijų mokytoja metodininkė

Nuotraukos:
Albina Abromavičienė, anglų kl. mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas