STEAM - tyrinėjimu grindžiamas mokymas(is)

  • Paskelbta: 2023-05-05
  • Kategorija: Renginiai

Progimnazijos pedagogai nuolat skatina vaikų smalsumą, žinių troškimą, organizuodami veiklas, grįstas problemų sprendimu, tyrinėjimu grindžiamu mokymusi. Tam geriausiai tinka STEAM veikla. Pagrindinis šio metodo tikslas – paruošti mokinius spręsti realaus pasaulio problemas, kelti klausimus ir pritaikyti savo turimus įgūdžius mokantis kitų dalykų. 

Viso ugdymo proceso metu progimnazijos mokiniai kartu su mokytojais rengia ir įgyvendina patyriminius projektinius darbus, vadovaudamiesi progimnazijos projektinio darbo aprašu. 

Šią savaitę visa mokyklos bendruomenė džiaugėsi ilgalaikiais darbo rezultatai. Net dvi dienas mokykloje vyko projektinių darbų pristatymai. 1-4 klasių mokiniai, padedami mokytojų, sujungė savo veiklas ir paruošė keturis projektinės veiklos pristatymus. Pagrindinė šių projektų probleminė sritis - tvarumas ir aplinkosauga. 

5-8 klasių mokiai pristatė keturiolika projektų. Vyresniuosius mokinius labiausiai domino sveikos mitybos, fizinio aktyvumo, socialinės emocinės problemos bei metodai, padedantys geriau įsiminti mokomąją medžiagą. 

Projektinė veikla yra būdas ne tik mokiniams, bet ir mokytojams plėtoti savo kūrybiškumą ir bendradarbiavimo gebėjimus, atsiverti naujiems iššūkiams ir galimybėms, patirti ieškojimų bei atradimų džiaugsmą. 

 

Autorius:
Jolanta Stankaitienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas