eTwinning projektas

2021 m. rugsėjo-gruodžio mėnesiais anglų k. mokytojos metodininkės A. Abromavičienės 6a klasės mokiniai dalyvavo virtualiame tarptautiniame eTwinning projekte “Project 4” (Projektas 4). Projekte dalyvavo 79 eTwinning mokyklos partnerės iš 27 Europos šalių.

Projekto tikslas - lavinti mokinių pirmosios užsienio kalbos (anglų) komunikavimo gebėjimus, ugdyti bendrąsias kompetencijas (komunikavimo, socialines, pažinimo, iniciatyvumo ir kūrybingumo, asmenines), plėsti žinias apie kitų šalių kultūras, atkreipti dėmesį į visuotines problemas, minint Pasaulines turizmo, gyvūnijos ir sveikos mitybos dienas. Projektą sudarė 4 moduliai, kuriuose mokiniai atliko kūrybines užduotis, naudodami netradicinius metodus (kinietiškas portretas, užtušuojamoji poezija). Praturtino žodyną, rengdami medžiagą pagal pateiktas projekto koordinatorių užduotis, nagrinėdami partnerių įkeltą medžiagą ir atlikdami jų sukurtas užduotis. Minėdami Pasaulinę sveikos mitybos dieną, mokiniai diskutavo apie šalių-projekto partnerių sveikos mitybos ypatumus, jų tradicinius patiekalus, bendraamžių pomėgius. Per Pasaulinę turizmo dieną pristatė Raseinių miesto lankytinas vietas ir susipažino su kitų šalių turistų pamėgtomis vietomis. Minint Pasaulinę gyvūnijos dieną, buvo atkreiptas dėmesys į tokias globalines prolemas: smurtą prieš gyvūnus ir beglobius gyvūnus. Mokydamiesi dirbti su virtualių užduočių kūrimo įrankiais, 6a klasės mokiniai patobulino skaitmeninio turinio naudojimo kompetenciją.

Projekto veiklos, kuriose buvo diskutuojama apie pasaulinio lygmens problemas, praturtino anglų kalbos pamokas įdomiomis užduotimis ir iššūkiais, sustiprino mokinių mokymosi motyvaciją, empatiją ir sąmoningumą.

Autorius:
A. Abromavičienė

Nuotraukos:
A. Abromavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas