Matuojuosi pirmoko kuprinę

Gegužės 26d. priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ėjo į svečius pas 1a klasės mokinius ir mokytoją Vitaliją „matuotis“ pirmoko kuprinę.

Smalsiems priešmokyklinukams pirmokai papasakojo, ką jie veikia pirmoje klasėje. Parodė knygas, iš kurių jie mokosi, supažindino, apie ką galima sužinoti iš kiekvienos mokyklinės knygos. Parodė pamokų tvarkaraštį, papasakojo, kaip reikia elgtis pamokų ir pertraukų metu. Pristatė savo vykdomas projektines veiklas ir parodė jų auginamus augalėlius, sukurtus vėjo malūnus. Vaikams daug džiaugsmo sukėlė mokytojos eksperimentas „Kiek sveria pirmoko kuprinė?“. Vaikai susidomėję kilnojo, užsidėjo ant pečių kuprines, kad pajaustų, ar sunki ta pirmoko kuprinė. Pirmokėlė padeklamavo labai gražų eilėraštuką apie dramblį. Mokinukai padainavo dainelių, kurias yra išmokę per muzikos pamokas. Būsimi pirmokėliai labai susidomėję klausėsi, ką kalbėjo mokytoja Vitalija ir esami pirmokai. Vaikai vieni kitiems įteikė savo rankomis darytus darbelius.

Susitikimas labai patiko ir esamiems, ir būsimiems pirmokams. Greitai pirmokais tapsiantys mokiniai  nekantriai laukia savo pirmos klasės ir savo pirmojo mokytojo.

Autorius:
Rita Maciuvienė

Nuotraukos:
Rita Maciuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas