„Erasmus+“ programos projektas „UX@School“

Šiuolaikinis mokymas neįsivaizduojamas be skaitmeninių mokymo/si resursų, kurie vis labiau tampa būtini gerinant švietimo inovacijų aspektą, turintį įtakos ir mokinių pažangumui. Skaitmeninius mokymos/si resursus ir aplinkas naudojant kartu su kitais mokymo/si metodais, pasiekiama didesnė mokinių motyvacija, geresnės galimybės turinio pateikimui ir įsisavininimui mokantis skirtingais būdais.

„Erasmus+“ programos projektas „UX@School“ - User Experience Design for improving digital education in secondary schools“ (liet., Naudotojų patirčių dizainas skaitmeniniam švietimui gerinti bendrojo ugdymo mokyklose) startavęs 2023 metų pabaigoje bendradarbiavimui subūrė 6 institutcijas iš 5 Europos šalių (Lietuva, Italija, Graikija, Ispanija, Bulgarija).

Pagrindinis „UX@School“ projekto tikslas – stiprinti mokytojų vaidmenį kuriant į mokinį orientuotas skaitmenines aplinkas bei įrankius, išnaudojant UX (angl. User Experience) (liet. Naudotojų patirčių) dizaino potencialą (gerinant jų patogumą, prieinamumą) bei siekiant pagerinti mokinių įsitraukimą į mokymąsi.

Pirmojo tarptautinio susitikimo metu, kuris vyko Fano, Italijoje, partneriai pristatė savo organizacijas, o svarbiausia, detaliai buvo aptartas projektas, išanalizuojant jo uždavinius, veiklas, projekto veiksmų planą ir pasiskirstant darbais bei atsakomybėmis.

Šių metų sausio 11d. projektas buvo pristatytas progimnazijos pedagogams, ir, kaip kiekvienoje partnerinėje šalyje, progimnazijoje sudaryta projekto veiklų įgyvendinimo progimnazijoje darbo grupė (angl., focus group) iš 5 pedagogų ir 2 mokyklos administracijos atstovų.

Darbo grupės pirmoji užduotis išgryninti anketų, skirtų mokytojams bei mokiniams, klausimus, suburti dvidešimties mokinių grupę ir sudalyvauti apklausose išsakant nuomonę apie skaitmeninių mokymosi aplinkų naudojimo dažnumą pamokose, patrauklumą ir informatyvumą, bei lūkesčius skaitmeninių mokymo/si resursų gerinimui.

Artimiausiu metu pasidalinsime anketavimo rezultatais.

Kviečiame mus sekti socialiniuose tinkluose:

·        https://www.facebook.com/UXatSchool

·        https://www.instagram.com/uxatschool/

Autorius:
Jolanta Stankaitienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nuotraukos:
Jolanta Stankaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas