Virtuali pilietiškumo mokykla

  • Paskelbė : Žydrūnas Kapočius
  • Paskelbta: 2023-09-25
  • Kategorija: Pranešimai

Gerbiamieji, džiaugiamės galėdami švietimo bendruomenei padovanoti „Nordplus Horizontal“ projekto „Virtuali pilietiškumo mokykla“ rezultatą – atvirą ir interaktyvią mokymosi svetainę www.pilietiskumomokykla.lt.

Šis mokymosi įrankis sukurtas Lietuvos Respublikos Prezidento iniciatyva, sutelkus partnerius „Nordplus Horizontal“ įgyvendinant projektą „Virtuali pilietiškumo mokykla“.

Svetainė yra skirta pilietiniam ugdymui(si), siekiant suteikti žinių apie valstybę, ugdyti pilietiškumą ir pilietinę savimonę. Svetainės pagrindą sudaro Valstybės pažinimo centro ekspozicijoms ekspertų sukurtas turinys ir centro edukacinėse programose sukaupta patirtis.

Joje rasite net 3 didžiąsias temas, 19 potemių, kurioms priskirta per 200 vaizdo įrašų, 200 tekstų, 200 nuotraukų ir paveikslėlių, 35 garso įrašai ir 19 interaktyviųjų užduočių. Kiekvieną didžiąją temą galima tyrinėti trimis formomis – „Sužinok“, „Išbandyk“ ir „Sukurk“. Svetainės ypatumas – galimybė išbandyti ir patiems susikurti interaktyvias užduotis.

Turinys išdėstytas remiantis atnaujinta pilietiškumo ugdymo programa.

Tikime, kad ši svetainė taps aktyviai naudojama ir suteiks pilietiškumo ugdymui interaktyvumo, skatins
diskutuoti, kelti idėjas ir pilietiškai mąstyti.

Prašome Jūsų savo ugdymo įstaigos svetainės namų puslapį papildyti „Pilietiškumo mokyklos“ logotipu su aktyvia nuoroda www.pilietiskumomokykla.lt. Logotipą prisegame. Tikimės, kad ši nuoroda padės Jūsų bendruomenei svetainę atrasti greičiau ir paprasčiau.

Projektą įgyvendino Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija ir Valstybės pažinimo centras, Nacionalinė švietimo agentūra, Europos Vergelando centras Norvegijoje ir Rygos lietuvių vidurinė mokykla Latvijoje.

Kontaktas pasiteiravimui: Sandra.Kundrote@prezidentas.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas