Kūrybinių darbų paroda,, Mano Lietuva"

  • Paskelbta: 2022-04-06
  • Kategorija: Renginiai

Vasario ir kovo mėn. progimnazijos biblioteką puošė priešmokyklinės ugdymo grupės, pirmų-ketvirtų klasių mokinių piešiniai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventėms paminėti. Vieni mokiniai kūrė atvirukus Lietuvai, kiti piešė Lietuvos gamtovaizdį, save, savo šeimą, Gedimino pilį ir kt. 2a klasės mokiniai Vytautė, Luka, Austė, Eimantas, Lukas sukūrė net ketureilį:

,,Lietuva, tu esi labai graži!

Mes mylime tave visi!

Tu mus saugai ir globoji,

Mūs šalis esi gimtoji!“

Trečių klasių mokiniai kūrė palinkėjimus Lietuvai, o patys vyriausi pradinių klasių mokiniai, ketvirtokai, užrašė mintis apie Lietuvą. 4d klasės mokiniai apie tėvynę sako, jog Lietuva – mano gimtas kraštas. Aš joje gyvenu. Ją myliu!, man patinka žmonės, namai... Lietuva graži, man Lietuva brangi tuo, kad joje galiu išreikšti savo nuomonę, galiu laisvai išeiti į lauką, Lietuva – tėvynė mūsų. Ji spalvota ir graži, Lietuva – tai mano gyvenimas ir džiaugsmas, Tėvynė – tai mano gyvenimas. Man patinka joje gyventi,  Lietuva, geroji šalie, aš jaučiuosi čia gyvendamas saugus, Lietuvoje aš gimiau. Joje daug mano mylimų žmonių. Man joje patinka gyventi, nes žmonės padeda vieni kitiems, Lietuvoje aš esu laimingas. Ji man brangi, nes joje gimiau. Lietuva yra mano šalis!, aš gimiau Lietuvoje ir joje gyvensiu!

4b klasės mokiniai apie tėvynę rašo, kad Lietuva – tai mano tėvynė, tai mano namai. Aš myliu Lietuvą, savo gimtinę (Kamilė). Man Lietuva – tai laukai, upės, piliakalniai, pilys. Tai – gimtinė  (Elzė). Lietuva – mano tėvynė, tai gimta mano kalba. Lietuvą myliu, nes gimiau Lietuvoje, kalbu lietuviškai. Aš gerbiu LIETUVĄ ir myliu (Augustė)! Lietuva – mano mylima gimtinė. Joje gimiau ir gyvenu. Esu čia laiminga nuo pat gimimo (Luka). Lietuva man yra gimtinė. Ji mane augino. Ji labai graži. Man labai patinka Lietuvos miškai ir grynas oras (Goda). Man Lietuva yra gražiausia šalis. Lietuvoje gimė mano visi seneliai ir proseneliai. Ši šalis man yra gimtoji. Aš labai norėčiau, kad visi pasaulio žmonės ją pradėtų dar labiau negu dabar tausoti. Labai gražu, kai žmonės Lietuvą saugo ir tausoja  (Eva). Lietuva man yra gimtoji šalis ir kalba. Čia yra graži aplinka ir kai kur įdomi veikla. Šitoje šalyje galima daug kur nuvažiuoti (Gabrielė). Lietuva man yra meilė. Aš ją branginu, gerbiu, myliu. Lietuva turi daug įsimintinų istorijos faktų. Aš džiaugiuosi, kad ji yra laisva (Jorestas). Lietuva man yra mano gimtinė. Aš ją branginu, nes tai mano tėvynė, moku lietuvių kalbą. Tai labai graži šalis  (Adrija). Lietuva man – tai namai. Lietuvos gamta – tai meno kūrinys, kurį sukuriame patys (Egidija). Man Lietuva yra gimtinė, čia mano namai. Aš branginu ir nešiukšlinu Lietuvos (Eimantas). Vasario 16-oji yra Lietuvos Nepriklausomybės diena. Lietuva yra viena iš seniausių šalių. Joje kalbama gražiausia lietuvių kalba. Ji yra šventa, nes aš gimiau Lietuvoje (Domas). Lietuva man yra tėvynė, kur aš gimiau. Ši šalis labai graži. Čia visur gamta – miškai, pievos, upės, ežerai  (Jokūbas B.)... Man Lietuva yra tėvynė. Aš ją myliu, nes tai mano gimtoji šalis (Arijus). Lietuva man yra brangi, nes tai mano gimtinė. Ji man patinka, nes čia auga medžiai, ošia miškai, čiurlena upės ir upokšniai (Margarita). Lietuva man yra tėvynė, gimtoji šalis, šalis, kurioje aš esu rami. Man Lietuva patinka, nes joje daug gražių pastatų, labai tvarkinga, aplinka, nuostabi gamta (Gabija R.). Džiugu, kad tiek prasmingų minčių mokiniai išsakė apie gimtąją šalį.

 

 

 

Autorius:
Bibliotekininkė Vilma Gricienė

Nuotraukos:
Bibliotekininkė Vilma Gricienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas