Popietė ,,Mano pirmoji vaikystės knyga“

  • Paskelbta: 2021-10-22
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo pabaigoje į progimnazijos bibliotekoje organizuotą popietę ,,Mano pirmoji vaikystės knyga“ susirinko visų pirmų klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis. Popietėje dalyvavo ir progimnazijos direktorė Vaiva Zubrickienė bei popietės organizatorė – mokyklos bibliotekininkė Vilma Gricienė.  Vykusios popietės tikslas – skatinti mokinius skaityti, domėtis knygomis. 
 
Popietės pradžioje bibliotekininkė pirmokėliams trumpai papasakojo apie mokyklos biblioteką, paaiškino knygų skaitymo taisykles, aptarė skaitymo naudą. Mokyklos direktorė savo pasakojimą apie skaitymą pradėjo pristatydama savo pirmąją latvių rašytojo Janio Rainio eilėraščių knygą ,,Aukso Sietelis“, kurią jai, penkiametei, padovanojo darželio grupės auklėtoja ir grupės draugai. Direktorė šią knygą labai saugo, kaip pati teigė, gal todėl ir šiandien ji mėgstanti skaityti eilėraščius. Kita knyga, kuri direktorei paliko didelį įspūdį, buvo kartu su mamyte iš bibliotekos parsinešta poema ,,Eglė žalčių karalienė“. Direktorė vis teigė, kad jai labai patinka skaityti, ji skaitanti vakarais, dažnai net kelias knygas, jos namuose yra vienas kambarys, skirtas knygoms. Jį vadina biblioteka, kiekvieną knygą direktorė, kaip tikroje bibliotekoje, antspauduoja. Parodė net anspaudą. Baigdama savo pasakojimą apie pirmąsias savo knygas, direktorė paminėjo, kad jai labai patinka tie mokiniai, kurie skaito knygas, ji nori su tokiais mokiniais draugauti. 
 
1c klasės mokytoja Liuba Vaigauskienė teigė, kad vaikystėje ir dabar skaito daug, nuolat. Visiems popietės dalyviams parodė ir raiškiai perskaitė ištrauką iš savo pirmosios vaikystėje perskaitytos Vyčio Nemunėlio knygos ,,Meškiukas Rudnosiukas“. Keli mokiniai sakė, kad žino šią knygą, net atsirado tokių mokinių, kurie mokėjo kelias eilutes atmintinai.  

Kitos dvi pirmokų mokytojos Rita Aginskienė ir Saulė Tiškuvienė pristatė pasakų knygas. Mokytoja Rita teigė, kad skaityti labai mėgsta, skaito tada, kai tik turi laiko, ir pirmoji jos vaikystėje perskaityta knyga – brolių Grimų pasakos, kurias dabar skaito jos anūkai. 1d klasės mokytoja Saulė pasakojo, kad nuo pat mažų dienų augo apsupta knygų. Skaityti labai mėgo, skaitydavo net naktimis, popietės dalyviams parengė pristatymą pagal brazilų pasaką ,,Triušis ir varlė“ bei legendas: ,,Girių giesmininkas“ ir ,,Viktorija Regija“.  
Mokyklos bibliotekininkė teigė, kad vaikystėje ir dabar mėgsta skaityti. Gana sunku net įvadinti pačią pirmąją vaikystėje perskaitytą knygą. Popietės dalyviams paminėjo šias knygas, kurios jai labai patikusios tai: J. O. Proislerio ,,Plėšikas Hocenplocas“, N. Nosovo ,,Nežiniuko ir jo draugų nuotykiai“. Iš lietuvių rašytojų vaikystėje skaitytų knygų išskyrė J. Marcinkevičiaus ,,Grybų karą“, V. Račisko knygą ,,Zuika padūkėlis“, kurioje nuotaikingai aprašomi išdykusio berniuko nuotykiai, o pati pirmoji jos savarankiškai perskaityta knyga, kuri paliko neišdildomą įspūdį, buvusi švedų rašytojos Astridos Lindgren ,,Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“. Ji ją skaitydavo prieš miegą, pagrindinis veikėjas Karlsonas su savo draugu Mažyliu krėsdavo įvairiausius pokštus, todėl naktimis iš knygoje aprašytų išdaigų garsiai juokdavosi, taip pažadindama kitus namiškius. Bibliotekininkė baigusi savo pasakojimą kvietė visus pažiūrėti  animacinį filmuką apie Mažylį ir Karlsoną.  

Pažiūrėję animacinį filmuką ir išsipasakoję apie savo pirmąsias savarankiškai perskaitytas knygas, popietės dalyviai vieningai nutarė, kad reikia skaityti knygas, nes tai labai naudinga, tai įdomu, tai net padeda susirasti draugų. Mažieji renginio dalyviai  išskubėjo į savo klases piešti savo pirmosios knygos viršelio. Piešinius galėsite išvysti atėję į mokyklos biblioteką.  




 

Autorius:
V. Gricienė

Nuotraukos:
V. Gricienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas