Pasaulinės Žemės ir Vandens dienos

  • Paskelbta: 2024-03-28
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 18-22 dienomis mūsų mokyklos mokiniai, minėdami Pasaulines žemės ir vandens dienas, vykdė įvairias veiklas. 5-8 klasių mokiniai su savo šeimų nariais, klasių vadovais gamtoje „ieškojo pavasario“, fotografavo pavasario pranašus ir darė nuotraukų koliažus, kurie elektroniniu pavidalu buvo demonstruojami mokyklos I-ojo aukšto fojė. Naudodami internetinius įrankius kahoot ir quizizz dalyvavo viktorinose, kuriose gilino savo žinias apie vandenį, pavasarį, lygiadienį. Grupė 5-6 klasių mokinių aplankė Dubysos regioninio parko lankytojų centrą ir pavasario ieškojo Liolingos upelio pakrantėse. Surasti žydinčio žalčialunkio nepavyko, tačiau mokiniai rado daug kitų dalykų - austriškąją plačiataurę, blužnutę, žibutę, varlę, ežiuką, ūsuočio lervą - ir taip plėtė pažinimo kompetencijas. 5-8 klasių mokinių komanda dalyvavo „Žaliojo taško“ organizuojamame protmūšyje „Įdomioji ekologija“. Renginyje buvo skatinamas aplinkosauginis sąmoningumas ir pabrėžiamas kiekvieno asmens vaidmuo kuriant tvaresnę ir saugesnę planetą ateities kartoms.

Pradinių klasių mokiniai dalyvavo Raseinių rajono pradinių klasių mokinių virtualiame piešinių konkurse „Žemė - mūsų namai“. Šio konkurso tikslas- skatinti mokinius suvokti ir perteikti dailės kūrinyje gamtinę aplinką, ugdyti ekologines nuostatas, suvokti save kaip atsakingą bendruomenės narį, rūpintis savo ir mūsų žemės likimu. Džiugu, kad šio konkurso iniciatorės - mūsų mokyklos pradinių klasių mokytojos R. Krivickienė ir R. Aginskienė.

Minėdami Vandens dieną priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai žiūrėjo ir aptarė edukacinius filmus apie vandens poreikį žmogui, vandens taršą. Kartu su sveikatos specialiste Audrone kalbėjo apie vandens svarbą, piešė ir iškirpo lašelį - plaštaką bendrai instaliacijai su įrašu viduje, kam reikalingas vanduo. Ši instaliacija papuošė mokyklą, atskleidė kiekvieno mūsų sąmoningą požiūrį į vandenį.

Pailgintos mokymosi dienos grupės vaikai, prisidėdami prie Žemės dienai skirtų renginių, susipažino su tvarumo sąvoka ir principais, kūrė erdvinę kompoziciją "Pavasario šaukliai“, o kūrybos procesui naudojo antrines žaliavas. Taip pat dalyvavo edukacijoje „Storojo girios ąžuolo laiškas“, klausė pasakojimo, rašė laišką atsakymą, aptarė miškų naudai žmonėms ir Žemei.

Džiaugiamės, kad į savaitės veiklas įsitraukė didelė dalis mokyklos bendruomenės. Gausus dalyvavusiųjų renginiuose skaičius  parodo kryptingą mūsų įstaigos požiūrį į aplinkosaugą.

 

 

Autorius:
Ilona Zybartė, gamtosauginio komiteto narė

Nuotraukos:
Vilma Drungėlienė, Gileta Barakauskienė, Ilona Zybartė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas