Susitikimai su knygų rašytojomis - iliustratorėmis

  • Paskelbta: 2020-10-18
  • Kategorija: Renginiai

Pradinių klasių mokiniai (2a, 2b, 2c, 3a, 3c ir 4c klasių), nors ir mokydamiesi nuotoliniu būdu, tačiau kultūriniame gyvenime dalyvauja aktyviai. Kelių savaičių laikotarpyje Zoom platformoje susitiko su dviejų knygų autorėmis - iliustratorėmis.

Rašytoja Jurga Vilė ir iliustratorė Lina Itagaki pristatė savo kūrybos knygą ,,Sibiro haiku''.

Ten pasakojama graudžiai linksma istorija apie Algiuką, kuris nori su draugu Žąsinu aplėkti visą pasaulį. Ta kelionė įvyksta. Tik ne tokia, apie ką svajojo berniukas. Jis su visa šeima buvo ištremtas į Sibirą. Po įdomaus knygos pristatymo, iliustracijų aptarimo, vyko kūrybinės dirbtuvės ,,Kelionė iki mėnulio ir toliau''. Vaikai turėjo pasigaminti lagaminą iš voko, į kuri turėjo susidėti jiems reikalingiausius daiktus. 

 

Spalio 13 d. vyko susitikimas su bežodės knygos autore - iliustratore Ieva Babilaite.

Parašė ir išleido paveikslėlių knygą „Skrisiu“. Paveikslėlių knygos – nedažnos Lietuvoje, nors kitose šalyse jos populiarios. Pasak dailininkės, sukurti paveikslėlių knygą – nemažas iššūkis ne tik jai, bet ir spaustuvininkams. Vėliau vyko praktinės dirbtuvės vaikams. Reikėjo iš plėšytinio spalvoto popieriaus pasigaminti paukštį, jam sugalvoti vardą ir jo istoriją. 

Šie susitikimai praturtino vaikų domėjimąsi įvairių žanrų knygomis bei noru patiems kurti, improvizuoti. 

Autorius:
Žydrūnas Kapočius, Raimonda Latvienė

Nuotraukos:
Renata Simonavičienė, Aušra Čepauskienė, Liuba Vaigauskienė, Žydrūnas Kapočius

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas