Rajono pedagogų skaitmeninių kompetencijų tobulinimas Erasmus+ kursuose Osle

Š. m. liepos 15-20 dienomis 4 Raseinių rajono mokyklų (Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos, Raseinių Šaltinio progimnazijos, Ariogalos gimnazijos, Girkalnio pagrindinės mokyklos) mokytojos dalyvavo Osle vykusiuose mokymuose „Digital Resources for Teachers (WEB 2.0 Tools – Safe Internet)“.

Mokymų temos aktualumą lėmė ir naujosiose bendrojo ugdymo programose atsirandanti skaitmeninė mokinių kompetencija. Būtent ši kompetencija leidžia žmonėms puikiai orientuotis elektroninių procesų pasaulyje, lavina gebėjimus saugiai ir etiškai bendrauti bei bendradarbiauti socialiniuose tinkluose. Skaitmeninė kompetencija vienareikšmiškai svarbi ne tik mokiniams, bet ir mokytojams.

Erasmus+ kursuose dalyvavo kolegos mokytojai iš Austrijos, Ispanijos, Italijos, Rumunijos, Vengrijos, Graikijos ir Kipro. Šių mokymų metu mokytojai gilino žinias informacinių technologijų srityje, mokėsi pritaikyti naujausias technologijas ugdymo procese, tobulino skaitmeninio ugdymo įgūdžius. Mokymų programa buvo orientuota į etišką dirbtinio intelekto panaudojimą, saugumo internete užtikrinimą, skaitmeninių mokymo priemonių kūrimą, virtualios ir papildytos realybės naudojimą pamokose. Be teorinių užsiėmimų buvo organizuojamos ir praktinės dirbtuvės, kurių metu kūrė savo skaitmeninius projektus, tiesiogiai pritaikydami įgytas žinias.

Tikimės, kad šie mokymai prisidės prie mokinių skaitmeninių įgūdžių gerinimo įvairių mokomųjų dalykų pamokose ir padės mums efektyviau organizuoti darbą, o ugdymo procesą padaryti įdomesnį ir patrauklesnį, įtraukiant įvairius interaktyvius įrankius ir platformas, kurios skatina mokinių įsitraukimą ir motyvaciją.

Erasmus+ projekto dalyvės:

Viktorija Gailiuvienė, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos anglų k. mokytoja,

Lijana Ivoškienė, Raseinių Šaltinio progimnazijos anglų k. mokytoja,

Salvinija Lupeikienė, Raseinių r. Girkalnio pagrindinės mokyklos IT mokytoja,

Dalė Ūselienė, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos IT, etikos mokytoja.

Autorius:
Lijana Ivoškienė, Salvinija Lupeikienė, Dalė Uselienė ir Viktorija Gailiuvienė

Nuotraukos:
Felicija ir Helena iš Eruditus school

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas