Pasaulinės Žemės dienos paminėjimas 2021

  • Paskelbta: 2021-03-31
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvienais metais kovo 20 d. minima Pasaulinė Žemės diena, pavasario lygiadienis, prasideda astronominis pavasaris. Kadangi dauguma mokyklos mokinių mokosi nuotoliniu būdu, renginiai, skirti paminėti šiai dienai, buvo netradiciniai, uždari, tačiau tikrai įvairūs ir įdomūs.

Kovo 22 – 26 dienomis Pasaulinei Žemės dienai paminėti renginio organizatoriai biologijos mokytoja Gileta Barakauskienė ir geografijos mokytoja Linutė Žurkauskienė kvietė į įvairias veiklas. 5 – 8 klasių mokiniai žaidė interaktyvų KAHOOT žaidimą „Pavasario pranašai“, kurio metu mokiniai pasikartojo, sužinojo pavasario pranašus. Šeštokai piešė Žemę iš paukščio skrydžio, iš jų darbų sudaryti piešinių koliažai.

Nuotoliniu būdu Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dėstytojos Asta Doftartė ir Edita Abalikštienė skaitė dvi paskaitas: „Sužinokime daugiau apie savo gimtąsias vietas - darbas su erdviniais duomenimis“ (7 kl.) ir „Eksperimentas su sėklomis. Ar tikrai mes apie jas viską žinome ?“ (8 kl.).

Paskaitą-viktoriną „Pažinkime medžius“ penktokams vedė Dubysos regioninio parko vyr. specialistas V. Greičius.

Visi renginiai kvietė pagalvoti apie savo elgesį gamtoje, ragino padaryti nors po vieną gerą darbą Žemei. Nebūtinai ypatingą. Pasodinti medį, iškelti inkilą, susitvarkyti savo aplinką, sudrausminti Žemės niokotojus. Mylėti save ir savo Žemę.

Autorius:
L. Žurkauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas