Penkios dienos naujų patirčių

Raseinių Šaltinio progimnazijos viena iš vystymosi krypčių - socialinė emocinė (SE) gerovė. Mokykla ieško galimybių ir tinkamos pastiprinančios aplinkos tobulėti, siekia stiprinti savo žinias, kompetencijas bei įgūdžius SEU srityje.

Rugsėjo mėnesį progimnazijos direktorė Vaiva Zubrickienė su NA Švietimo mainų paramos fondu pasirašė dotacijos sutartį pagal  Erazmus+ programą projekto „Pozityvaus ugdymo ir socio-emocinių įgūdžių stiprinimas sėkmingai mokinio brandai“ veikloms įgyvendinti.

Gegužės mėnesio antrą savaitę progimnazijos direktorė Vaiva ir pavaduotoja Jolanta buvo išvykusios į Portugaliją, kur dalyvavo įvairiuose projekto renginiuose. Išvykos metu susipažino su organizacijos A.R.C.I.L vykdoma veikla, kokybės valdymo sistema, SEU veiklų testavimu, stebėjo, kaip taikomos universalaus mokymosi dizaino strategijos mokyklose.

Pradinių klasių mokytoja Raimonda Latvienė ir anglų kalbos mokytoja Albina Abromavičienė socialines emocines kompetencijas tobulino DOREA edukologijos institute, Kipre.

Išvykose pedagogai tobulino ne tik profesines žinias, bet ir susipažino su Portugalijos ir Kipro istoriniu-kultūriniu paveldu, gėrėjosi nuostabia gamta, užmezgė bendradarbiavimo ryšius tarptautiniame kontekste.

Tuo pačiu metu 8 mokinių grupė, lydima anglų kalbos mokytojos Kristinos Vileišienės ir socialinės pedagogės Beatos Vaičekauskienės, viešėjo Valensijoje. Šaltinio progimnazijos mokiniai susitiko su AKOE kooperatyvinių mokyklų grupei priklausančio Comenius edukacinio centro mokiniais ir 5 dienas tobulino socialinius emocinius įgūdžius ne tik per užsiėmimus mokykloje, bet ir neformalioje aplinkoje. Bendradarbiavimas, aplinkos pakeitimas, susibičiuliavimas ir mokymasis kartu su kitos šalies paaugliais sustiprino mūsų mokinių socialines kompetencijas, kurios turi reikšmingos įtakos ir  akademiniams pasiekimams.

Erasmus+ programa - tai galimybė mokiniams ir mokytojams tobulinti asmeninę, pilietinę bei socialinę kultūrinę kompetenciją.

Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Autorius:
Jolanta Stankaitienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Nuotraukos:
Jolanta Stankaitienė, Vaiva Zubrickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas